Faydalı Bilgiler

FAYDALI BİLGİLER

BETON BORU : Çimentonun su yardımıyla kum, çakıl vb. maddelerle karışması sonucu oluşan sert, dayanıklı, bağlayıcı yapı malzemesi.Kırılmış kaya parçaları, kil ve kumun çimento ile birlikte tutulduğu bir karışımın adıdır.Beton boru genellikle alt yapı kanalizasyon ve içme suyu şebeke atık fabrika ve hayvan barınakları sosyal tesis bina ve site sanayi yapılarının içme ve atık su temini ve gideri için kullanılan 100 yıllık dayanıklılık imkanı ile insanoğluna pratik ve uzun süreli sağlıklı çözüm yolu sunan ürün beton borudur.

 
Nitekim beton boruların be diğer beton elemanlarımızın üretiminden doğadan bulunan elementler ile doğanın vermiş olduğu imkanlar sayesinde doğada bulunan taş tozu ,mıcır ,kum,su ve çimento maddeleri ile gerei dönüşümüde göz önünde bulundurarak doğadan eldıgımız imkan ve güçle yeniden doğayı yapılandırıyoruz ÖZ-KA BETON BORU BETON ELEMANLARI KİLİT TAŞI SANAYİ olarak doğa ile sağlıklı ve kaliteli çevreye zararsız beton borular ve beton elemanları üretmeye devam etmekteyiz.
FİRMAMIZ OLARAK beton borulau çeşitlerimiz

Micro Tünel Sürme Beton Borular / 600×2000 cm çaptan tan 2200×200 cm çapına kadar olan ürünler
Entegre Contalı Betonarme Borular / 150 mm den 1600 mm çapına kadar olan ürünler
Lamba Zıvanalı Betonarme Borular / 1400 mm den 2400 mm çapına kadar olan ürünler
Muflu Betonarme Borular / 600 mm den 1600 mm çapına kadar olan ürünler
Muflu Beton Borular / 200 mm den 800 mm çapına kadar olan ürünler
BETON BACA : beton baca çimentonun su,kum,çakıl,taş tozu,çimento gibi maddelerle karışımı sonucunda ortaya çıkan karışımın adıdır.Dairesel ,Kare , Dikdörtgen ve Altıgen şeklinde olmakla beraber altı kapalı olacak şekilde de üretimi mevcuttur.Ürün üretim aşamasından sonra dayanıklılık açısından sulama ve buharlama işlemi ile sevkiyata ÖZ-KA BETON BACA tarafından hazır hale getirilmektedir.
Beton Muayene Baca Gurubu
700×250 mm 700×400 mm 700×500 mm
800×250 mm 800×400 mm 800×500 mm
1000×250 mm 1000×400 mm 1000×500 mm 1000×600 mm

BETON KONİK :

Beton konik beton elemanları yapısında bulunan baca uygulamasının son aşaması olarak asfalta gelen bölümünde üst tarafı dar alt baca bölümüne gelen kısmı geniştir dar kısmının yola gelmesi dayanımlılıgı arttırmak ve yük basıncının etkisini azaltmak amaçlı olarak üretilmiş oalan bir beton mamulüdür ÖZ-KA BETON

KONİK olarak beton 4 çeşit beton konik olarak piyasada ürünlerimiz ile boy göstermekteyiz .
Beton Konik Gurubu
800×400 mm 800×600 mm 1000×650 mm 1000x450mm

 

BETON YÜKSELTME :

Beton elemanları uygulama bölümlerinde asfaltın yada yolun bahçe park gibi yaşam alanlarında yapılan baca uygulamalarında alçak kalan yada yol ile seviyesini korumak için kullanılan pres baskı yöntemi ile parke makinelerinde çimento ,taş tozu ,kum ,çakıl vs ile basınç yardımı ile üretilen yükseltme halkası ürünüdür ÖZ-KA BETON YÜKSELTME HALKASI olarak bünyemizde 5 lik 10 luk 15 lik ve 20 lik olarak üretimimiz devam etmektedir.

BETON BORDÜR TAŞI :

Beton bordür taşı eski zamanlardan Osmanlı dönemine ve bugüne kadar yollarda yaya yürüme yollarında park bahçe peyzaj site ve apartman önleri diğer yollar ile yaya kaldırımı amaçlı yayaların yürüme yolu yapımında insanların daha rahat bir yürüyüş yoluna sahip olması adına araçlar ve diğer etmenlerden insanlarımızı koruyarak daha güvenli bir yürüyüş sağlamak amaçlı kum,taş tozu ,kum. çimento,su ve kimyasalların karılımı ile ÖZ-KA BETON BORDÜR taşı tüm yaşam alanını kolaylaştırmak için üretilmekte ve piyasaya sunulmaktadır.
Bordür taşları pres, sulu döküm ,filimli, mineralli ,kumlamalı olamk üzere ayrılır aynı zamanda bordürlü oluk taşları
Mantarlı bordürler, oluklu bordür taşları, ağaç dibi bordürü diye bir çok ürün çeşidi olan bordür taşları zengin ve bir çok renk seçeneği ile müşterilerimize firma kurum ve kuruluşlara zengin ürün portföyü ile hizmete devam etmektedir.

Bordür Taşı Çeşitleri :

Plastik kalıp bahçe bordürü
Çelik kalıp sulu bahçe bordürü
Küçük pres bahçe bordürü
Büyük pres bahçe bordürü
Filimli küçük bahçe bordürü
Filimli büyük bahçe bordürü
Kaldırım bordürü
Filimli Kaldırım bordürü
Kara yolu bordürü
Yol ortası ayrım refüj bordürü
Filimli Yol ortası refüj bordürü
Filimli kara yolu bordürü
Filimli L ayırma üst bordürü
Sulu döküm L ayırma bordürü
Pres L ayırma alt bordürü
Filimli L ayırma kavis üst bordürü
Pres L ayırma alt kavis bordürü
Mineralli üst L bordürü
Mineralli üst dik bordür

 

OLUK TAŞLARI :

Ana hartell yolları ,yaya yolları ,mezra ,inşaat yapılarının atık su yada doğal yolla oluşan yağmur sularına bina önleri giderlerindeki su akıntılarına yön vermek ve bu suları kanalizasyon yada depolara toplamak amaçlı suya yön vermek adına bordür taşlarına yayalara binalara oturum alanlarına zarar vermeden, yayaları ıslatmadan sisteme aktarma amaçlı döşenen beton yapı elemanıdır.

Su ile aranızda ince bir çizgi oluşturan oluk taşları içme yada atık su depo suyu ayrımı yapmanızı kolaylaştırarak size pratik ve kesin çözümler sunarak sizi ve çevrenizi düşünerek hareket etmenizi sağlar .Tarım bag bahçe ve sulama alanlarındada suyu yön vererek ziraatte çiftçimize de kolaylık sağlamak amaçlı olarakta kullanılmaktadır. ÖZ-KA BETON OLUK TAŞI olarak üretimimiz son hızla devam etmektedir.

 

Oluk Taşı Çeşitleri :

Pres karo oluk taşı 10x20x6
Pres baskılı oluk taşı 20x20x8
Pres baskılı oluk taşı 20x30x8
Pres baskılı oluk taşı 25x30x8
Pres baskılı oluk taşı 25x40x8
Pres baskılı oluk taşı 40x50x8
Sulu döküm düşüm oluğu 36X47X50
Plastik kalıp oluğu 25x40x6
Plastik kalıp oluğu 30x45x6
Plastik kalıp oluğu 30x40x4

 

PARKE TAŞI

Tarihten bugüne kadar süre gelmiş olan kaldırım taşı diye adlandırılan yol yapımında ya da kaldırım döşemesinde kullanılan, düzgün yontulmuş, köşeli taş olarak kullanımı yapılmaya başlanan el oyması ile tek tek işlenerek kullanıma hazır hale getirilen taşların yeni nesil ve teknolejinin birleşmesi ile yapılan beton mamülün adına KİLT TAŞI KİLİT PARKE TAŞI denilmektedir .

 

Parke Kilit Taşı :

ilk olarak 6 cm 8 cm ve 10 cm yükseklik olarak üç çeşitte üretilmektedir günümüzde bu taşların en çok tercih edileni 6 ve 8 cm olanlarıdır.

KARO ( ÇİNİ )

Karo taşı geçmişten günümüze kadar uygulandığı alanlar ve coğrafyalara göre farklılık göstererek ham maddeleri ile değişkenlik göstererek bir çok şekil ve uygulama alanlarında kullanılmıştır . Mimari yapılarda ,ibadethanelerde ,saray ,köşk ,villa eski yapıların çoğunda el işlemesi yada el yordamı ile yapılmış el işçiliği olan karoları bir çok eski yapıların duvar,eşik,yer döşemesi olarak kullanılır.

 

Çoğunlukla doğal taş olmakla birlikte kimyasal maddeler çimento kum boya ve su karışımı ile teknik ve görsel olarak iyi bir konuma gelmiştir. Seramik yer ve duvar karoları toprağın preslerde şekillendirilmesinden sonra renklendirilmiş sır ve baskılar ile zenginleştirilip elde edilir.
Dekorlu karolara yer ve duvar üzerinde raslamak mümkündür. Bunlar yer duvar ya da tavanlarda kullanılabilmektedir. Pompei’deki duvar resimleri ya da Zeugma tablosu bu grupta düşünülebilir.
Ayrıca ev ortamında havuzlarda, şöminelerde ofis ve şantiye alanlarında alışveriş merkeslerinde ve kimi zaman dış kaplamalarda da karoların kullanıldığını görmek mümkündür.

 

PARKE (KİLİT) TAŞLARI :

Beton elemlarının yapı taşı anlamınada gelmetedir.Bu ürün Renk renk, desen desen olup bahçelerimizi, otoparklarımızı beton ve asfaltın iç bunaltıcılığından kurtarmış taşlardır. Bu ürünler uygulamasındaki pratikliğin yanısıra çöker bozulursa , ya da altına erişmek gerekirse bi sebepten dolayı, arıza yada göçme durumlarında lokal olarak açılıp tekrar aynı biçimde aynı malzemeyle kapanması mümkündür.Böylelikle söktak yapılsa bile dayanıklılığını ve uygulamasını yada tekrar tekrar kullanılma olasılığı olan yıllarda dayanıklılık gösterebilen bir üründür.

Diğer bir adı aşık taşı olan beton elemanları çeşitidir. 6 cm yüksekliğinde olanları kaldırım ,bag, bahçe,park,oyun alanları yürüyüş yolları düzenlemelerinde kullanılmakta olup, 8 cm yüksekliğindekiler araç trafiği ve yüksek tonajlı araçların kullanıldıgı yollarda tercih edilirler. Bildiğiniz binalara dökülen betonun biraz daha ince mıcır taş tozu kum kullanılarak ve su seviyesi minimumda tutularak otomatik makinalarda preslenmesiyle elde edilirler.
1 m2 kilit taşı 36 adet taştan meydana gelir. yüzeyi çeşitli tip metallerin oksitlendirilmesiyle elde edilen boyalarla renklendirilir. Örneğin genel olarak renkleri kırmızı gri sarı beyaz yeşil renklerdir. özellikle sokak aralarında asfalta göre çok daha dekoratif bir alternatif olup istenilen şekil yada taşlar ile yazı yazma olanagıda sağlamakla birlikte görsel bir şölen havasında istediğiniz deseni verme imkanınızda bulunmaktadır gerektiği hallerde (elektrik , telefon v.s. yer altı hatları tamirlerinde) sökülüp tekrar tamirinin kolay olması da belediyeler açısından da tercih edilme sebeplerinin en başında gelmektedir.
Bu saymş olduğumuz kolay pratik sök tak yada kalitesi ile bir çok yerlerde kulanılması mümkün olan kilit parke aşık taşı düz parke taşı kumlamalı ve yıkamalı olardaha çok görsele hitap etmek amaçlı geliştirilmiş çeşitleri ilede boy göstermektedir ürün çeşit ve uygulamalarını peyzaj bölümümüzde ve uygulamalar bölümümüzde görebilirsiniz ÖZ-KA BETON KİLİT PARKE TAŞI san üretimimiz devam etmektedir.

PARKE ( KİLİT ) TAŞLARI ÇEŞİTLERİ :

Üçgen parke taşı
Altıgen parke taşı
Düz holland parke taşı
Kilit kilitli parke taşı
10×10 parke taşı
15×15 parke taşı
20×20 parke taşı
30×30 parke taşı
40×40 parke taşı
60×50 parke taşı
Çim parke taşı
Begonit parke taşı
Doğal görünümlü parke taşı
S parke taşı

 

KARO TAŞLARI

Eski çağlardan beri kil karışımı ile ortaya çıkan bu yapı mimarisine kazandırılmış olan mamül günümüzde
( karo çini )Çoğunlukla seramik ve doğal taş olmakla birlikte, teknolojinin ilerlemesi ile cam karolar da teknik ve görsel olarak iyi bir konuma gelmiştir. Seramik yer ve duvar karoları toprağın kum ,çimento,taştozu,çimento,kimyasal boya su karışımı ile preslerde şekillendirilmesinden sonra renklendirilmiş sır ve baskılar ile zenginleştirilip sulama ve kurutma ile elde edilen kalıdım park bahçe bina önleri site ve apatman girişleri alışveriş merkezleri önleri ve girişleri ile bir çok sosyal alanda kullanılması mümün olan elliden fazla çeşidi bulunan renk cümbüşü yaşatan ve göz zevkini arttıran beton elemanı türü olan karolar günümüzde daha yaygın bir şekilde duvar ve yer kaplaması adı altındada kullanılmaktadır.

Karo taşı geçmişten günümüze kadar uygulandığı alanlar ve coğrafyalara göre farklılık göstererek ham maddeleri ile değişkenlik göstererek bir çok şekil ve uygulama alanlarında kullanılmıştır . Mimari yapılarda ,ibadethanelerde ,saray ,köşk ,villa eski yapıların çoğunda el işlemesi yada el yordamı ile yapılmış el işçiliği olan karoları bir çok eski yapıların duvar,eşik,yer döşemesi olarak kullanılır. Çoğunlukla doğal taş olmakla birlikte kimyasal maddeler çimento kum boya ve su karışımı ile teknik ve görsel olarak iyi bir konuma gelmiştir. Seramik yer ve duvar karoları toprağın preslerde şekillendirilmesinden sonra renklendirilmiş sır ve baskılar ile zenginleştirilip elde edilir.
Dekorlu karolara yer ve duvar üzerinde raslamak mümkündür. Bunlar yer duvar ya da tavanlarda kullanılabilmektedir. Pompei’deki duvar resimleri ya da Zeugma tablosu bu grupta düşünülebilir.
Ayrıca ev ortamında havuzlarda, şöminelerde ofis ve şantiye alanlarında alışveriş merkeslerinde ve kimi zaman dış kaplamalarda da karoların kullanıldığını görmek mümkündür.
ÖZ-KA BETON ELEMANLARI karo olarak üretimimiz devam etmektedir.

Karoların kullanım alanları :

Duvar kaplaması
Tv üniteler arkası
Tavan kaplaması
Binada dış cephe kaplaması
Bahçe duvar kaplaması
Yer kaplaması
Dükkan cafe ofis ve restoranlar gibi bir çok mekanın görsellerni güzülleştirmek için
15×15 ,30×30 , 40×40 ebatlarında bulunmaktadır.

DOĞAL TAŞLAR :

Doğal taş bir yapı malzemesi olarak kullanılmak üzere doğada neredeyse hazır halde bulunur.Bunun yanı sıra kendine özgü desen renk yada damarlarıan göre siyah beyaz sarı yada kahve rengi gibi bir çok değişik ve gözü dinlendirici özel renkeri ilede ilgi çeken taşlardır.
Doğal taşlar genellikle büyük parçalar halinde doğal maden yataklarından yada ocaklarından kütleler halinde kesilerek çıkarılmaktadır. Kullanılmayan atıklar ise tekrar doğaya karışmaktadır.
Doğal taş sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemektedir.
Yanıcı değildir ve yangın sırasında da sağlığa zararlı bir madde açığa çıkmamaktadır.
Doğal taşlar ocaktan büyük bloklar halinde çıkmakta ve istenilen ölçülerde kesilmektedir.
Doğal taş üretiminde standart bir ölçü yoktur. Plakaların ölçüsü bloğun boyutlarıdır. Ölçüler ihtiyaca göre belirlenebilmektedir.Fakat bu işlem maliyet olarak artmaktadır.
Sadece kare yada dikdörtgen levhalar değil istenen herhangi bir şekilde sağlanabilmektedir. Taşların çeşitliliği ve özel işlemler yardımı ile tasarım imkanı artmakta, benzersiz projelere ulaşılmaktadır ve serbest boy kesimi ile istenilen mekan ve ortamlara uygulana bilme imkanı sunan taşlardır .ÖZ-KA BETON DOĞAL TAŞLAR imaltına devam etmektedir.

Doğal taş çeşitleri

Andazit (Ankara Bartın Çankırı )
Bazalt
Arnavut kaldırım kesme taş
Kayrak taşı ( Mugla )
Kaya taşı ( Çankırı )

HARPUŞTA VE KÜPEŞTELER

Harpuştalar : Fabrikalar ,binalar ,site önleri ,işyerleri ,sanayi siteleri,yazlıklar ,villalar ve daha bir çok yapı ve oturma alanlarının çevrelerinin daha güzel ,görkemli ve kaliteli görünmesi adaıan duvar set yada taş yapıların üzerlerine değişik ölçü ve kalınlıklarda değişik renk ve desenlerde olmak üzere çok çeşitte harpuşta adı verilen duvar üzeri kaplama ürün mevcuttur .
Bu ürünler genellikle 30x25cm 40x50cm 50x30cm 60x70cm 1000x30cm ve bunun gibi ölçülere yakın şekilde üretilmekle birlikte
Kırmızı ,beyaz,gri,sarı gibi bir çok rentede üretilebilmektedir.
Küpeşte (şapka) : Küpeşteler harpuştalar ile örülmüş duvarların kapı eşikleri duvar kenarları yada sırt bölümleri dedğimiz sınır alanlarının duvardan 50 cm yada 3000 cm gibi yüksek bölgelerine yapılan ve çatı görevi gören 40x40cm 50×50 cm 60×60 cm dik çatılı düz çatılı ve oval çatılı olmak üzere renk çeşitliliği ile ÖZKA BETON ELEMANLARI bünyesinde üretim pazarlama ve uygulama işlemi yapılmaktadır.

ŞEV TAŞI BE DUVAR ELEMANLARI :

ŞEV TAŞI : S şev taşı genellikle S şeklinde ve bunun yanı sıra flora ve terra blok altı gen olmak üzere dört çeşit olarak piyasada bulunmaktadır .
S şev taşı beton üretim olan şev taşı genellikle oto yol kenarlarında toprak erezyon kontrol noktalarında toprak kayması be tepe sırt gibi yığın halinde olan bölümlerin kaymasını yada toprağa siper olmak için fabrika ve ormanlık alanların yanı sıra yol kenarları ve şehir içi park bahçe kenarlarında şev taşı ile karşılaşmak mümkün.
Şev taşı ister bir birine geçmeli aralarında boşluk bırakılmaksızın uygulanmasının yanı sıra aralarında boşluk bırakılarak ve bu boşluklara çiçek vs ekilmesi ile daha güzel estetik bir görünüm sağlanabilir. ÖZ-KA BETON ELEMANLARI ŞEV TAŞI çevrenizin cehresini doğa ile iç içe daha da güzelleştirmek için şev taşı üretimine devam etmektedir.
FLORA ŞEV TAŞI : Flora şev taşı D şeklinde içi boş olan bir beton mamuldür S şev taşı işe aynı görevi görmekte olup daha çok set amaçlı olarak site villa park bahçe ve toplu konut bina önleri cafe ve restoranların yanı sıra ofis ve dükkanlarınızın önünde şekillendirmektedir.
Ek olarak flora şev taşı içinin boş olması ile içine istediğiniz bitki çiçek sebze ve meyve tohumu ekmenize olanak sağlamakla birlikte size ve çevrenize küçük mekanlarda bile hobi bahçesi atmosferini yaşatma imkanı sunmaktadır.
ÖZ-KA BETON ELEMANLARI FLORA ŞEV TAŞI ile tüm çevremizin çehresini güzelleştirmek için üretimimiz son hızla devam etmektedir.

PARK VE SINIR ELEMANLARI :

Park ve sınır elemanları olarak toplu alanlarda ve dış mekanlarda size özgü elenların belirlenmesi ve size ait araç yada kullanım alanlarının korunması yada giriş çıkışların size özgü olması için yada yaya yolları ile araç yollarının ayrılması yayalarımızın daha güvenli bir şekilde yaya kaldırımlarını kullanması adaına bir nevi güvenliğimiz sağlayan taşlarımızın adı ÖZ-KA BETONPARK VE SINIR ELEMANLARI 30 cm lik 35 cm lik 33×30 cm lik 30×40 cm lik 40×40 cm lik 70×55 cm lik duba mantar ve bordürlü mantar olarak bir çok park elemanı bulunmaktadır .sizin ve çevrenizin güvenliğini sağlamak için kaldırım park bahçe site dükkan arazi yada sizin sınırınız olan bölgelerin belirlenmesinde kullanılan ürün ÖZ-KA BETON ELELMANLARI park ve sınır elemanları park mantarı duba olarak üretimimizi daha verimli beton elemanları için devam ettirmekteyiz.

KENT MOBİLYALARI :

Oturma bankları ,gölgelik alanlar,çöp kovaları çevremize estetik ve temiz bir görüntü vermek adına
OTURMA BANKLARI :2 li 3 lü ve oval oturma bankları sizinde birkaç dakika oturup soluklanmanıza yardımcı olacak ve dinlenmeniz için uygun bir yer tesis edecektir bu yüzdendirki oturma banklarımız ile sizlere ÖZKA BETON BORU oturma bankları ile hizmet vermekten onur duyarız

ÇÖP KOVALARI ;

tüketen toplumumuzun tüketimden sonra tüketmiş olduğu ambalaj yada atık poşet ahşap yada buna benzer atıkların çevremize ve bize zarar vermemesi ve kötü koku yaymaması adına daha güzel ve dayanıklı beton çöp kovaları imalatı yapıyor böylelikle diğer çöp kovaları gibi devrilme yada kaldırım götürme dökülme yada dağılma gibi durumlarla karşılaşmıyoruz.

ÇİÇEKLİKLER :

Çevremizin görüntüsünü ve monoton çehresini biraz olsun değiştirmek ve mekanların dış görüntüsünü estetikle buluşturmak adına ve size ait bir alan olarak bahçe ,cafe ,park, özel alanlarınızın çevresine de kullanılabilen ürünlerdir ,istenildiği taktirde tekerlekli olarakta üretilebilmektedir.

BAHÇE PARAPETİ :

Ürün diğer büyük duvarların yanı sıra kibar ve güzel görüntüsü ile çit görüntüsü vermekte ve bu ürün yükseklik olarak 30 cm den fazla olmamakla beraber hiçbir engel teşkil etmemektedir bordür taşı yerinede kullanıla bilen bu ürün genellikle hobi bahçeleri parklar seralar ve yeşil alanlarda kullanılmaktadır .

ŞÖMİNE :

Şömineler sıcak bir ortam için en ideal ısınma ve görsellikte en üst düzey güzelliği simgeleyen beton ürünlerdir beyaz kırmızı ve gri renk olarak mevcuttur.Bahçe balkon ve çatı katlarınızda mülk ve yazlıklarınızda uygulaması ve montajı çok kolay olan 34 yada 5 parça halinde olan şöminlerimiz siz müşterilerimizin hizmetindedir.

PEYZAJ ÜRÜNLERİ :

Çevremizin temelini oluşturan ve hep içiçe olduğumuz ürünler bizimde firmamızın ürettiği ürünlerin temelini oluşturmaktadır.Günlük hayatımızın bir parçası olan beton beton elemanları ve bunların içinde bulunan kum,çakıl,taş tozu ,mıcır ,su,kimyasallar,demir ,toz boyalar ve bunun yanı sıra ham madde olarak toprak çim asfalt biriket bims blok gibi bir çok peyazj ürünlerinin üretim ve teminini ÖZ-KA BETON PEYZAJ olarak üstlenmiş durumdayız.